Marcipánové hríbiky s rumom

Marcipán, to sú mandle a cukor. Je sladký, slávnostný a úžasný. Tento je dochutený kvalitným rumom a vytvarovaný do zlatých malých hríbikov. Vypadajú ako detský dezert, ale deťom ich radšej nedávajte, sú skutočne dosť rumové. 😀

Marcipánové hríbiky s rumom

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

20

porcí
Čas prípravy

30

minút

Suroviny

  • 200 g mandlí

  • 200 g práškového cukru

  • 0,4 dcl rumu

  • 1 lyžica kakaa

Postup

  • Mandle prelejeme vriacou vodou a necháme asi 10 minút postáť. Potom mandle ošúpeme a necháme uschnúť na utierke. Ak máte blanšírované mandle, tento krok preskočíte.
  • Mandle najmeno pomelieme, prisypeme cukor a všetko spolu premixujeme. Prilejeme rum a všetko spolu mixujeme, kým sa začne tvoriť lepivá hmota, ktorá sa bude dať tvarovať.
  • Do polovice vmiešame kakao.
  • Tvarujeme hríbiky, z bieleho marcipánu nožičky a z kakaového klobúčik. Mierne na seba pritlačíme. Ak by sa vám zdalo, že nožička a klobúčik spolu dobre nedržia, môžte ich zlepiť bielkom.
  • Necháme cez noc zaschnúť v chladničke.Tri marcipánové hríbiky na čiernom podklade s čiernym pozadím vetvička ihličia