Kokosky patria k Vianociam. A tieto maslové sú najlepšie, aké som kedy jedla. Vláčne, na povrchu chrumkavé a vnútri mäkučké, vôbec nie vysušené. 🙂
Recept je rýchly a jednoduchý a kokosky dlho vydržia, sú teda ideálnym vianočným koláčikom. 🙂
Mäkučké maslové kokosky
Chod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: JednoduchéPočet porcí
40
porcíČas prípravy
40
minútDoba pečenia
20
minútNa povrchu chrumkavé, vnútri krásne vláčne a vôbec nie suché, také sú tieto výborné maslové kokosky, ktoré na Vianoce nemôžu chýbať.
Suroviny
100 g strúhaného kokosu
100 g zmäknutého masla
2 bielky
100 g krupicového cukru
150 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva (6 g)
štipka soli
- Dokončenie
1/2 šálky kokosu na obaľovanie
Postup
- Kokos zmiešame s krupicovým cukrom. Pridáme maslo a prstami dobre prepracujeme. Vznikne nám taká kokosová drobenka.
- Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva a preosejeme ku kokosovej drobenke. Dobre premiešame.
- Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Miešame ručne cukrárskou stierkou alebo vareškou, nie mixérom.
- Misu prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme aspoň na 30 minút do chladničky.
- Rúru predhrejeme na 150°C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
- Z cesta tvarujeme guľôčky, ktoré obaľujeme v kokose a ukladáme na plech.
- Pečieme 20-25 minút. Kokos musí zostať svetlý, aby nezhorkol. Necháme vychladnúť na mriežke.
Poznámky
- Recept z blogu Coolinári.
Tak tieto kokosky a tiež medovníčky podľa Vášho receptu som piekla na Vianoce. Kokosky pre milovníkov kokosu úplná nutnosť a medovníky – každé Vianoce skúšam nový recept, ale myslím si, že pri tomto recepte už zostanem, ďakujem
Ja Vám ďakujem za krásny komentár, veľmi ma potešil. 🙂 Takáto spätná väzba je pre mňa najväčšia odmena. 🙂
Aj ja ich dnes pečiem vyskúšam ešte tento váš recept som nerobila ale teším sa ,dúfam že sa podarí .
Tak to ma moc teší, verím, že sa kokosky podarili. 🙂