Než sa pustíme do pečenia voňavých jesenných koláčov plných jabĺk a orechov, mám pre vás ešte jeden skvelý recept na túto nepečenú tortu, ktorú raz priniesla kolegyňa do práce a ja o nej odvtedy snívam. 🙂 Torta je inšpirovaná tyčinkou Bounty: chrumkavý korpus zo sušienok a čokolády, výborný kokosový krém a hrubá čokoládová poleva, mňam!
Recept je úplne jednoduchý, nepotrebujete šľahací mixér, trúbu a dokonca ani moc času, je to rýchlovka. 🙂 Keď dezert pripravíte na malom plechu a nie ako tortu, vzniknú vám krásne rezy, len jednotlivé vrstvy budú o niečo nižšie.
Ak by vám kokosová torta zachutila a budete chcieť skúsiť niečo náročnejšie, mojím favoritom je Raffaelo torta, ktorá je síce už o trošku náročnejšia, no stojí za to. 😉
Nepečená Bounty torta
Chod: DezertKuchyňa Ceý svetNáročnosť: Jednoduché8
20
minútKorpus zo sušienok a čokolády, kokosový krém a hrubá vrstva čokolády, to je dokonalá Bounty torta, ktorú máte za chvíľku hotovú.
Suroviny
- Sušienkový korpus
300 g maslových sušienok
200 g čokolády na varenie
100-120 ml mlieka (podľa sušienok)
- Kokosový krém
500 ml mlieka
100 g krupice
100 g krupicového cukru
200 g strúhaného kokosu
- Poleva
100 ml smotany na šľahanie
200 g čokolády na varenie
40 g masla
- Na ozdobu (voliteľné)
strúhaný kokos
Bounty tyčinky
Postup
- Sušienkový korpus
- Sušienky rozmixujeme a čokoládu nastrúhame najemno. Zmiešame.
- Postupne prilievame mlieko. Najskôr prilejeme iba 100 ml a rukami vypracujeme tuhé cesto. Pokiaľ máme sušienky, ktoré veľa “vypijú” a cesto sa nám veľmi drobí, pridáme ešte trochu mlieka.
- Ja som použila tortovú formu s priemerom 20 cm, ale doporučujem použiť o trošku väčšiu, spodná sušienková vrstva bola dosť tuhá. Formu vystelieme papierom na pečenie a na dno prstami vtlačíme sušienkovú vrstvu.
- Dáme do chladničky.
- Kokosový krém
- Krupicu zmiešame s krupicovým cukrom.
- Do väčšieho hrnca vlejeme mlieko a vsypeme krupicu s cukrom. Metličkou dobre premiešame, aby sme tam nemali hrudky.
- Za stáleho miešania zohrievame a keď začne krupica tuhnúť, odstavíme. Do horúcej krupice vmiešame kokos.
- Ešte teplú kokosovú náplň rozotreme na sušienkový korpus a povrch uhladíme.
- Dáme aspoň na 30 minút do chladničky.
- Poleva
- Do menšieho hrnca vlejeme smotanu a na slabom plameni zohrievame.
- Odstavíme a do horúcej smotany pridáme na kocky nakrájané maslo a nasekanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Ak by už bola poleva príliš vychladnutá a čokoláda nie úplne roztopená, môžeme ešte vrátiť na slabý plameň a trošku zahriať, pričom stále miešame.
- Čokoládovú polevu vylejeme na tortu a uhladíme.
- Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhúť.
Poznámky
- Recept mám od kolegyne, ktorá mi ho aj preložila z bosniačtiny. Keby ste ale chceli vidieť video postup, originál sa na youtube volá Bounty Kolac ne pece se No Bake gotov za10 minuta.