Arašidové maslo je závislosť! Nikdy sa u nás dlho neohreje, pretože ho pridávam všade, kam sa dá: do müsli, na pečivo či toast, do pečenia či len tak vyjedám lyžicou rovno z pohára. Vtedy si pre čisté svedomie hovorím, že kupujem predsa 100% arašidové maslo, bez pridaného cukru či palmového oleja, takže oproti takej Nutelle je to vlastne výborná zdravá alternatíva.
Na blogu už je recept na parádne Čokoládové cupcakes s arašidovým maslom, dnes som z neho skúsila upiecť výborné domáce sušienky. Ak tiež patríte medzi milovníkov arašidového masla, tieto sušienky sú pre vás tie pravé.
Sušienky s arašidovým maslom a kúskami čokolády
Chod: DezertKuchyňa AmerickáNáročnosť: Jednoduché40
10
minút10
minútCookies s arašidovým maslom sú vláčne, voňavé a skvelé. A bonusom je rýchly a jednoduchý recept.
Suroviny
190 g hladkej múky
160 g celozrnnej špaldovej múky
1 lyžička jedlej sódy
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička soli
115 g roztopeného masla
200 g hladkého arašidového masla
140 g trstinového cukru
2 vajcia + 1 žĺtok izbovej teploty
2 lyžice mlieka
2 lyžičky vanilkového extraktu
nasekaná čokoláda podľa chuti
Postup
- Trúbu predhrejeme na 180°C.
- Zmiešame múku, sódu, prášok do pečiva a soľ. V zvlášť mise vymiešame arašidové maslo s roztopeným maslom.
- K arašidovo-maslovej zmesi pridáme cukor a elektrickým mixérom dobre prešľaháme.
- Po jednom prišľaháme vajcia a žĺtok, vždy najskôr dôkladne zašľaháme jedno vajíčko, než pridáme ďalšie. Nakoniec vmiešame mlieko a vanilkový extrakt.
- Po častiach vmiešame múčnu časť a ručne vypracujeme cesto, do ktorého zapracujeme nasekanú čokoládu.
- V rukách tvarujeme guľôčky, ktoré v dlani trochu stlačíme na placku. Placky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme na 180°C 10 minút. Upečené sušienky necháme asi 2 minuty odpočívať na plechu a potom ich prenesieme na mriežku, kde ich necháme vychladnúť úplne.
Poznámky
- Recept mám z môjho obľúbeného blogu Handle the Heat.
Ahoj
Prosím aké arašidové maslo je na sušienky ideál? Lepšie tuhšie alebo tekutejšie ? Všimla som si totiž u viacerých značiek, že je rozdiel medzi značkami hlavne v tekutosti…
Ahoj
Ja používam 100% arašidové maslo a smooth. Čo sa týka značky, mám rada rôzne a aj v sušienkach može byť použité ktorékoľvek. Ideálne, aby bolo vytiahnuté chvíľu mimo chladničku, aby sa s ním lepšie pracovalo. A ak by predsa len bolo náhodou príliš tekuté, že by sa s cestom zle pracujovalo, dala by som vypracované cesto na chvíľu do chladničky stuhnúť a až potom tvarovala sušienky. 