Každé Vianoce pečiem okrem sladkých koláčikov aj niečo slané, čo prekvapivo vždy zmizne ako prvé. Tento rok som skúsila tieto pagáčiky a sú super. 🙂
Vďaka cottage cheese a smotane sú ľahké a ani keď ich budete jesť po hrstiach, nebude vám z nich ťažko. 🙂 Recept je úplne jednoduchý a upečené sú hneď, tak ak ešte nemáte nič slané na vyváženie sladkých koláčikov, je to ideálny recept. A ak nie už na Vianoce, na Silvestra sa hodia ešte viac. 😉
Pagáčiky z cottage cheese
Chod: PohostenieKuchyňa Celý svetNáročnosť: JednoduchéPočet porcií
40
Čas prípravy
40
minútDoba pečenia
20
minútĽahučké pagáčiky, ktoré máte za chvíľu hotové sú nadýchané a dlho vydržia.
Suroviny
200 g cottage cheese
230 g hladkej špaldovej múky
1/2 prášku do pečiva
100 g kyslej smotany
1 lyžička soli
5 lyžíc oleja
vajce na potretie
sezam na posypanie
Postup
- Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cottage cheese, smotanu, soľ a olej. Vypracujeme cesto, ktoré dáme zabalené v potravinovej fólii aspoň na 30 minút do chladničky odpočinúť.
- Trúbu si predhrejeme na 160°C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
- Na dobre pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré ukladáme na plech. Mne vyšlo z uvedeného množstva asi 40 malých pagáčikov.
- Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom alebo rascou.
- Pečieme najskôr 10 minút na 160°C a potom zvýšime teplotu na 180°C a upečieme doružova.
- Uchovávame vo vzduchotesnej dóze v chladničke.
Poznámky
- Recept mám zo stránky MOJE JEDLO.