Nie som veľmi fanúšikom smažených mastných jedál, no tieto fánky z tvarohového cesta sú úžasne ľahučké a nadýchané, mňam! Robila som ich prvýkrát v živote a odteraz budú našim každoročným fašiangovým jedlom. 🙂
Tvarohové fánky
Chod: Dezert/RaňajkyKuchyňa SlovenskáNáročnosť: JednoduchéPočet porcí
20
porcíČas prípravy
1
hodinaTradičné fašiangové fánky netradične s tvarohovým cestom sú úžasné. Mäkké a jemnučké, mňam!
Suroviny
- Cesto
300 g hladkej múky
250 g jemného tvarohu (v kocke)
2 vajcia
100 ml mlieka
1 lyžička jedlej sódy
30 g masla
2 lyžice krupicového cukru
- Posyp
4 lyžice práškového cukru
1 vanilkový cukor
Postup
- Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiesime cesto. Misu zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme 30 minút odpočívať.
- Na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a a vykrajujeme kosoštvorce. V strede prerežeme dve čiarky.
- Fánky smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatova.
- Ešte teplé fánky obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.