Tvarohové fánky

Nie som veľmi fanúšikom smažených mastných jedál, no tieto fánky z tvarohového cesta sú úžasne ľahučké a nadýchané, mňam! Robila som ich prvýkrát v živote a odteraz budú našim každoročným fašiangovým jedlom. 🙂

Tvarohové fánky

Recept od Víkendová cukrárkaChod: Dezert/RaňajkyKuchyňa SlovenskáNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

20

porcí
Čas prípravy

1

hodina 

Tradičné fašiangové fánky netradične s tvarohovým cestom sú úžasné. Mäkké a jemnučké, mňam!

Suroviny

  • Cesto
  • 300 g hladkej múky

  • 250 g jemného tvarohu (v kocke)

  • 2 vajcia

  • 100 ml mlieka

  • 1 lyžička jedlej sódy

  • 30 g masla

  • 2 lyžice krupicového cukru

  • Posyp
  • 4 lyžice práškového cukru

  • 1 vanilkový cukor

Postup

  • Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiesime cesto. Misu zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme 30 minút odpočívať.
  • Na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a a vykrajujeme kosoštvorce. V strede prerežeme dve čiarky.
  • Fánky smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatova.
  • Ešte teplé fánky obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým. Fánky posypané práškovým cukrom nabielom tanieri farebný kvetinový obrus