Týmto receptom vítam jar. Prichádza obdobie, kedy najradšej trávime čas vonku. Zobúdzame sa zo zimného spánku a prestávajú nám chutiť ťažké presladené dezerty. Tieto košíčky sa k jari hodia dokonale. 🙂
Korpus z ovsených vločiek a mandľovej múky a krém plný tvarohu a lesného ovocia potešia aj ľudí, ktorí sa snažia jesť zdravšie. 🙂 Zato chuťou ani náhodou nezaostávajú za akýmkoľvek ovocným dezertom.
Nepečené tvarohové košíčky s lesným ovocím
Chod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché12
porcí30
minútSvieže košíčky z ovsených vločiek, tvarohu a lesného ovocia si jednoducho zamilujete! Sú nepečené a strašne jednoduché a pritom chutia skvele.
Suroviny
100 g jemných ovsených vločiek
50 g mandľovej múky
4 lyžice medu
50 g masla
6 plátkov želatíny
200 g mrazeného lesného ovocia
250 g jemného tvarohu
40 g práškového cukru
80 g čerstvých malín
Postup
- Vločky rozmixujeme na ovsenú múku. Primiešame mandľovú múku a potom med s roztopeným maslom. Všetko spolu dobre premiešame.
- Do formy na muffiny naukladáme papierové košíčky a na dno každého košíčku utlačíme zmes z ovsených vločiek. Dáme aspoň na 10 minút do chladničky.
- Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme 10 minút nabobtnať.
- Mrazené lesné ovocie rozvaríme v menšom hrnci. Odstavíme a pridáme želatínu, z ktorej sme dôkladne vymačkali všetku vodu. Miešame, kým sa želatína úplne rozpustí.
- V zvlášť mise zmiešame tvaroh s práškovým cukrom.
- Do ovocia pridáme dve lyžice tvarohu a dobre premiešame. Následne celú ovocnú časť vlejeme do misy so zvyšným tvarohom a dobre premiešame.
- Hotový krém nalejeme do pripravených košíčkov a dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky.
- Servírujeme ozdobené čerstvými malinami.