Keď sa vám zdá, že v tomto teple už ani ľadová káva nie je dosť ľadová, skúste tento sorbet, pre milovníkov kávy hotová lahôdka. Je to vlastne len zmrazená silná káva s cukrom, ale chutí výborne a hotová je za 5 minút (plus mrazenie). 🙂
Postup je tak triviálny, že ani nebolo čo fotiť. 😀 Prevaríme, zamiešame, zmrazíme a je hotovo. 😉
Kávový sorbet
Chod: DezertKuchyňa RakúskaNáročnosť: JednoduchéPočet porcií
10
Čas prípravy
5
minútOsviežujúci ľadový sorbet, ktorý nadchne všetkých milovníkov kávy. V lete najlepší dezert a takmer bez práce.
Suroviny
700 ml vody
200 g trstinového cukru
50 g rozpustnej kávy
Postup
- Vodu s cukrom privedieme k varu a za občasného premiešania varíme 3 minúty.
- Odstavíme, vsypeme rozpustnú kávu a dobre prešľaháme metličkou.
- Vylejeme do pripravenej nádoby a vložíme do mrazničky. Občas vytiahneme a premiešame. Po zmrznutí môžeme podávať.
Poznámky
- Recept mám z knihy rakúskych dezertov Die süße Küche.