Tento koláč je skvelý, keď potrebujete niečo na výlet či piknik. Nepokazí sa ani v tomto teple a nebudete od neho špinaví až za ušami. 😀 A k tomu chutí úžasne! Na cesto môžete ešte naukladať ríbezle či slivky a až potom posypať drobenou, úspech zaručený. Pokiaľ ste makoholici (ako ja), tak toto je koláč pre vás. 😉
Výborný makový koláč s drobenkou
Chod: DezertKuchyňa Česká, SlovenskáNáročnosť: JednoduchéPočet porcí
20
porcíČas prípravy
15
minútDoba pečenia
40
minútIdeálny koláč pre každého makoholika. A strašne jednoduchý a rýchly. 15 minút príprava a ide do rúry.
Suroviny
200 g hladkej múky
4 vajcia
300 g krupicového cukru
200 g mletého maku
150 ml oleja
100 ml mlieka
nastrúhaná kôra z 1 citrónu
1 lyžička kypriaceho prášku
štipka škorice
- Drobenka
200 g hrubej múky
150 g krupicového cukru
120 g studeného masla
Postup
- Rúru predhrejeme na 170°C. Dno plechu s rozmermi 30 x 35 cm vystelieme papierom na pečenie a boky dobre vymastíme. Ja som piekla koláč vo forme 23 x 23 cm, preto je vyšší. Vôbec mu to neuškodilo, len trochu drobenky zostalo.
- Všetky suroviny na drobenku vsypeme do misy a prstami vypracujeme drobenku.
- Všetky suroviny na cesto zmiešame a cesto vylejeme na plech. Posypeme drobenkou a dáme piecť.
- Pečieme asi 30-40 minúť, kým drobenka zozlatne.
Fantastický! Robila som s malou dušičkou v noci, lebo som hľadala niečo rychle čo sa dá vziat so sebou ráno, no stane sa od tej chvíle jedným z našim najobľúbenejšich makových koláčov.
Ďakujem za recept! Fantázia!
P. S. Nie je vôbec suchý.
Tak to je nádherný komentár, ďakujem!:) Mám veľkú radosť. 🙂
Hladala som na nete recept, kde by som spotrebovala 200 g mleteho maku. Prave ho peciem, snad sa podari. Dakujem za receptik.
Tak verím, že sa podaril a chutil. 🙂 Ďakujem za milý komentár. 🙂