Výborný makový koláč s drobenkou

Tento koláč je skvelý, keď potrebujete niečo na výlet či piknik. Nepokazí sa ani v tomto teple a nebudete od neho špinaví až za ušami. 😀 A k tomu chutí úžasne! Na cesto môžete ešte naukladať ríbezle či slivky a až potom posypať drobenou, úspech zaručený. Pokiaľ ste makoholici (ako ja), tak toto je koláč pre vás. 😉

Výborný makový koláč s drobenkou

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Česká, SlovenskáNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

20

porcí
Čas prípravy

15

minút
Doba pečenia

40

minút

Ideálny koláč pre každého makoholika. A strašne jednoduchý a rýchly. 15 minút príprava a ide do rúry.

Suroviny

  • 200 g hladkej múky

  • 4 vajcia

  • 300 g krupicového cukru

  • 200 g mletého maku

  • 150 ml oleja

  • 100 ml mlieka

  • nastrúhaná kôra z 1 citrónu

  • 1 lyžička kypriaceho prášku

  • štipka škorice

  • Drobenka
  • 200 g hrubej múky

  • 150 g krupicového cukru

  • 120 g studeného masla

Postup

  • Rúru predhrejeme na 170°C. Dno plechu s rozmermi 30 x 35 cm vystelieme papierom na pečenie a boky dobre vymastíme. Ja som piekla koláč vo forme 23 x 23 cm, preto je vyšší. Vôbec mu to neuškodilo, len trochu drobenky zostalo.
  • Všetky suroviny na drobenku vsypeme do misy a prstami vypracujeme drobenku.
  • Všetky suroviny na cesto zmiešame a cesto vylejeme na plech. Posypeme drobenkou a dáme piecť.
  • Pečieme asi 30-40 minúť, kým drobenka zozlatne.

4 komentáre

  1. Fantastický! Robila som s malou dušičkou v noci, lebo som hľadala niečo rychle čo sa dá vziat so sebou ráno, no stane sa od tej chvíle jedným z našim najobľúbenejšich makových koláčov.
    Ďakujem za recept! Fantázia!
    P. S. Nie je vôbec suchý.

  2. Hladala som na nete recept, kde by som spotrebovala 200 g mleteho maku. Prave ho peciem, snad sa podari. Dakujem za receptik.

Pridať komentár