Rýchla višňová bublanina

Bublanina, to je leto a prázdniny u babičky. Brušká plné sladkého ovocia, ktoré jeme rovno zo stromu a to, čo nezjeme šupneme do bublaniny. 🙂 Môžte použiť ľubovoľné ovocie: čerešne, rebarboru, jahody…ale tie višne majú niečo, že chutia v bublanine výnimočne dobre. ❤️

Rýchla višňová bublanina

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Slovenská, ČeskáNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

8

porcí
Čas prípravy

15

minút
Doba pečenia

40

minút

Do tejto bublaniny môžte použiť ľubovoľné ovocie: višne, jahody, rebarboru, čerešne… Je za chvíľu hotová a skvelá!

Suroviny

  • 4 vajcia

  • 250 g krupicového cukru

  • 20 g vanilkového cukru

  • 500 g polohrubej múky

  • 13 g kypriaceho prášku

  • 1 vanilkový struk alebo zopár kvapiek vanilkového extraktu

  • štipka soli

  • 250 g slnečnicového/repkového oleja

  • 125 g mlieka

  • asi 300 g višní (ideálne odkôstkovaných)

  • maslo a hrubá múka na vymastenie pekáča

Postup

  • Rúru predhrejeme na 180°C. Pekáč vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou.
  • Vajcia s krupicovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny.
  • Múku zmiešame s kypriacim práškom, semienkami vanilkového struku a štipkou soli.
  • Do vaječnej zmesi striedavo zašľahávame preosiatu múčnu zmes, olej a mlieko. Šľaháme len chvíľku, keď sa ingrediencie spoja, hneď vypneme mixér, aby sme cesto neprešľahali.
  • Cesto vylejeme do pekáča. Višne zľahka obalíme v múke, aby neklesli na dno koláča. Višňami posypeme celý koláč a dáme piecť asi na 40 minút. Či už je bublanina upečená zistíme tak, že do stredu pichneme drevenú špajdlu a keď ju vytiahneme suchú, je hotovo.
  • Vypneme rúru a bublaninu tam ešte necháme asi 5 minút dôjsť.
  • Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.Dva kúsky višňovej bublaniny na drevenom stole v pozadí levanduľa a v predu suché steblo trávy

Poznámky

  • Recept mám z relácie Peče celá země.

Pridať komentár