Bábovka nikdy neomrzí, takže receptov na ňu nikdy nie je dosť.🙂 Môj najnovší objav je táto tvarohová a musím povedať, že som nikdy nejedla lepšiu. Ide tam pol kila tvarohu a je to poznať, na chuti aj na nádherne nadýchanej konzistencii.❤️
Najlepšia tvarohová bábovka
Chod: Raňajky/DezertKuchyňa Slovenská/Česká/Poľská/Rakúska/NemeckáNáročnosť: JednoduchéPočet porcí
12
porcíČas prípravy
18
minútDoba pečenia
43
minútNajlepšia tvarohová bábovka, akú som kedy jedla! Vláčna aj na tretí deň, jemne ovonená vanilkou a s výraznou chuťou tvarohu je jednoducho skvelá.
Suroviny
200 g hrubej múky (plus na vysypanie formy)
1/2 balenia kypriaceho prášku
štipka soli
100 g masla
3 vajcia
120 g trstinového cukru
strúhaná kôra z 1 citróna
semienka z 1 vanilkového struku alebo 1 lyžička vanilkového extraktu
500 g mäkkého tučného tvarohu
Postup
- Rúru predhrejeme na 170°C. Formu na bábovku dôkladne vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou.
- 200 g hrubej múky zmiešame s kypriacim práškom a štipkou soli.
- Maslo roztopíme a necháme trochu schladnúť.
- Zvlášť v mise vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny (trvá to asi 10 minút). Do zmesi vlejeme maslo a prešľaháme.
- Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, vanilku a tvaroh a zase prešľaháme.
- Nakoniec po čatiach zašľaháme múčnu zmes. Tú šľaháme už iba chvíľku, kým sa zmes spojí.
- Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 45 minút dozlatova. Či už je bábovka upečená zistíme tak, že do stredu pichneme drevenú špajdlu a keď ju vytiahneme suchú, je hotovo.
- Ešte horúcu bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť. Môžme posypať práškovým cukrom.
Poznámky
- Recept na túto úžasnú bábovku mám z blogu od Káji.
Milá Martinka chcem Vám poďakovať za naozaj najlepší recept tvarohovej bábovky, súhlasím s Vami, lepšiu som ani ja nejedla.
Trošku som si ju vylepšila oddelením veľmi malého množstva cesta, do ktorého som pridala kakao a štipku kardamonu. Je luxusná ešte raz zo srdiečka Ďakujem:)
Dobrý deň, Alenka 🙂 Ďakujem Vám za nádherný komentár, veľmi ma potešil. 🙂 Presne pre takúto spätnú väzbu ten blog píšem. Pridať do časti cesta kakao a kardamom je skvelý nápad, určite niekedy skúsim. Prajem Vám krásny zvyšok dňa. 🙂