Kto sleduje blog pravidelne, nemohlo mu ujsť, že chlebíčky sa tu objavujú veľmi často. Ja ich totiž milujem. 😀 Rýchla a jednoduchá príprava, skvelá chuť a ideálne raňajky či dezert sú na stole.
Medzi chlebíkmi je asi najznámejší banánový. Ale aj druhov na známy banana bread existuje neúrekom. Na blogu už je banánový chlebík s malinami a čokoládou a jednoduchý banánový chlebík s kakaom, do rodiny tak dnes pribudne tento skvelý čokoládový. ❤️
Čokoládový banánový chlebík
Chod: Raňajky/DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché5
porcí15
minút1
hodinaVláčny banana bread s kúskami čokolády je perfektný na pomalé víkendové raňajky.
Suroviny
1 hrnček a dve lyžice celozrnnej múky
1/2 hrnčeka kakaa
1 lyžička jedlej sódy
1 lyžička prášku do pečiva
1/2 lyžičky soli
3/4 lyžičky mletej škorice
1/3 hrnčeka trstinového cukru (ak máte radi sladšie koláče, tak 1/2 hrnčeka)
1/3 hrnčeka oleja
2 veľké vajcia (izbovej teploty)
3 lyžičky mlieka
2 lyžičky vanilkového extraktu
5 prezretých banánov
1/2 hrnčeka horkej čokolády nasekanej na drobné kúsky
Postup
- Rúru predhrejeme na 180°C. Formu na chlebík vymastíme maslom a dno a boky vystelieme papierom na pečenie.
- V miske zmiešame múku, kakao, sódu, prášok do pečiva, soľ a škoricu.
- Zvlášť vo veľkej mise zmiešame cukor, olej, vajcia, mlieko a vanilkový extrakt a dobre prešľaháme.
- Banány roztlačíme a prišľaháme k vaječnej zmesi. Vsypeme aj múčnu časť a ručne premiešame, kým vznikne hladké cesto.
- Nakoniec do cesta vmiešame nasekanú čokoládu. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 1 hodinu. Či už je chlebík upečený zistíme tak, že skúsime zapichnúť špajdlu do stredu a ak je po vytiahnutí suchá a nie je na nej cesto, máme hotovo.
- Upečený chlebík necháme 15 minút odpočinúť vo forme, potom ho vytiahneme a necháme úplne vychladnúť na mriežke.