Cisárska bábovka s čokoládou a orechami

Po klasickej šľahačkovej bábovke a netradičnej Margot bábovke je tu ďalšia do zbierky: cisárska bábovka s čokoládou a orechmi. Je tak výborná, že si z týchto troch snáď zaslúži prvé miesto! 🙂

Kúsky nasekaných vlašských orechov a horkej čokolády v nadýchanom ceste s vôňou vanilky…to jednoducho treba ochutnať. 😉

Cisárska bábovka s čokoládou a orechami

Recept od Víkendová cukrárkaChod: Dezert/RaňajkyKuchyňa RakúskaNáročnosť: Jednoduché
Počet porcí

10

porcí
Čas prípravy

20

minút
Doba pečenia

50

minút

Nadýchaná vláčna bábovka plná orechov a čokolády. Je to skutočne kráľovná medzi bábovkami.

Suroviny

  • 150 g hladkej múky

  • 150 g polohrubej múky

  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva

  • 80 g nahrubo nasekaných vlašských orechov

  • 80 g nahrubo nasekanej horkej čokolády

  • 300 g zmäknutého masla

  • 300 g práškového cukru

  • 1 lyžička vanilkového extraktu (alebo 1 vanilkový cukor)

  • štipka soli

  • 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry

  • 6 vajec (izbovej teploty)

  • maslo a plátky mandlí na vysypanie formy

Postup

  • Rúru predhrejeme na 170°C. Formu na bábovku poriadne vymastíme maslom a vysypeme plátkami mandlí.
  • Do misy preosejeme hladkú aj polohrubú múku spolu s práškom do pečiva. Vmiešame orechy a čokoládu.
  • Do ďalšej misy dáme zmäknuté maslo, práškový cukor, vanilku, citrónovú kôru a štipku soli. Mixérom dobre vymiešame na hladký krém.
  • V zvlášť mise vyšľaháme celé vajcia do svetložltej peny.
  • Do misy s maslom po tretinách postupne pridávame múčnu zmes a vyšľahané vajcia.
  • Cesto vlejeme do formy a pečieme 50-60 minút. Či už je bábovka upečená zistíme tak, že do stredu pichneme drevenú špajdlu a keď ju vytiahneme suchú, je hotovo.
  • Bábovku necháme chvíľu postáť vo forme a potom ju vyklopíme na podnos.Bábovka s kúskami orechov a čokolády na čiernom tanieri kúsok bábovky odrezaný červený obrus s kveinami obsypané vlašskými orechami biele pozadie

Poznámky

Pridať komentár