Bezlepkové koláče sa na blogu často neobjavujú, tak som na víkend upiekla tento z kokosovej múky. Či ste bezlepkáči alebo nie, ak máte radi kakao, tak tento koláč určite skúste. 😉
Bezlepkový kakaový koláč z kokosovej múky
Chod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: JednoduchéPočet porcí
9
porcíČas prípravy
10
minútDoba pečenia
30
minútZdravý bezlepkový koláč s výraznou kakaovou chuťou, ktorý stojí za vyskúšanie!
Suroviny
3 vajcia
50 g kokosovej múky
70 g krupicového cukru
50 g kakaa
100 g gréckeho jogurtu
1 lyžica oleja
1 prášok do pečiva
1 lyžička vanilkového extraktu
40 g drvených kakových bôbov
voliteľné: nasekaná čokoláda, vlašské orechy, sušené brusnice…
Postup
- Rúru predhrejeme na 165°C. Formu s rozmermi 23×23 cm vystelieme papierom na pečenie.
- V mise zmiešame kokosovú múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Potom pridáme vajcia, jogurt, olej a vanilkový extrakt a dobre prešľaháme. Nakoniec môžme vmiešať nasekanú čokoládu, brusnice či orechy.
- Cesto vylejeme do formy a vrch posypeme drvenými kakaovými bôbmi.
- Pečieme 30-35 minút. Či už je koláč upečený zistíme tak, že skúsime zapichnúť špajdlu do stredu a ak je po vytiahnutí suchá a nie je na nej cesto, máme hotovo. Krájame až po vychladnutí, lebo horúci koláč je veľmi jemný.