Skvelá pena s marakujou a bielou čokoládou

Marakuje, biela čokoláda a šľahačka…Nič viac netreba a výsledok je dokonalý letný dezert! Nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie, zručnosti, či pol dňa voľna. Stačí 15 minút, trochu trpezlivosti pri čakaní, kým pena vychladne a máte hotovo.

Než sa nám narodilo bábätko, rada som trávila v kuchyni aj niekoľko hodín a z výsledku, o ktorý som sa potom mohla podeliť so svojimi blízkymi, som sa strašne tešila. Teraz už nemám čas tráviť pri pečení pol dňa, ale tá radosť, keď dokážem pripraviť skvelý dezert za 15 minút, tá je snáď ešte väčšia ako predtým. 🙂

Táto pena patrí presne do tej kategórie dezertov. Je mi jasné, že nie každý má možnosť kúpiť čerstvé marakuje, prípadne marakujové pyré. Fantázii sa ale medze nekladú. Môžte použiť obľúbené ovocie, ideálne nie moc sladké. Také pyré z čerstvých marhúľ alebo černíc by mohlo tiež chutiť skvele.

Uvedené množstvo surovín vystačí na 4 menšie alebo 2 väčšie porcie. 😉

Skvelá pena s marakujou a bielou čokoládou

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Počet porcií

4

Čas prípravy

15

minút

Rýchla a úžasná pena so sviežou marakujovou chuťou je dokonalý letný dezert! Zvládne ju pripraviť každý a stačí len 15 minút času.

Suroviny

  • Pena
  • 100 g bielej čokolády

  • dužina zo 6 marakují (môžme tiež použiť už kúpené marakujové pyré)

  • 125 ml smotany na šľahanie

  • Dokončenie
  • 100 ml smotany na šľahanie

  • dužina z 2 marakují

  • práškový cukor podľa chuti

Postup

  • Pena
  • Marakuje rozpolíme, lyžičkou vyškriabeme dužinu a spolu s čokoládou nasekanou na kúsky ju zahrievame v parnom kúpeli. Keď sa čokoláda rozpustí, odstavíme a necháme 5 minút schladnúť.
  • Medzitým vyšľaháme vychladenú smotanu. Dávame pozor, aby sme ju neprešľahali. Ak sa vám bude zdať, že už je vyšľahaná, hneď vypnite mixér.
  • Šľahačku cukrárskou stierkou opatrne vmiešame k roztopenej čokoláde. Vlejeme do pripravených pohárikov a dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky.
  • Dokončenie
  • Smotanu s práškovým cukrom vyšľaháme a do každého pohárika dáme kopček šľahačky a lyžičku dužiny zo zvyšných marakují. Dva poháre na martiny so žlou marakujovou penou kopčekom šľahačky a marakujovou dužinou vedľa prekrojená marakuja na mramorovom povrchu čierne pozadie