Ďalšia panna cotta do zbierky! 🙂 K vanilkovej s malinami, čokoládovej a jogurtovej s medom a orechami sa pridáva táto bazová s jahodami. Na privítanie jari ako stvorená, čo poviete? 🙂
Všetky recepty z blogu Stvory z kuchyne, ktoré som skúšala, boli výborné a táto bazová panna cotta tak bola stávka na istotu. A veru nesklamala. 🙂
Panna cotta s bazovým sirupom a jahodami
Chod: DezertKuchyňa TalianskaNáročnosť: Jednoduché4
30
minútKombinácia smotany, bazového sirupu a jahôd je perfektná! Táto panna cotta je taká oslava jari.
Suroviny
- Panna cotta
350 ml smotany na šľahanie
150 ml bazového sirupu
1 lyžica práškovej jemne mletej želatíny (mne sa osvedčila jemne mletá želatína “na stuženie krémov” Dr.Oetker)
3 lyžice vody
- Jahodový preliv
500 g jahôd
bazový sirup podľa chuti (ja som pridala iba trošku)
1 lyžica práškovej jemne mletej želatíny
3 lyžice vody
lístky mäty na dozdobenie (voliteľné)
Postup
- Panna cotta
- Želatínu zmiešame s 3 lyžicami vody a necháme chvíľku nabobtnať.
- Medzitým zmiešame smotanu s bazovým sirupom a zahrievame až tesne pod bod varu. Odstavíme a do horúcej smotany dobre vmiešame želatínu.
- Vlejeme do pohárikov a dáme do chladničky stuhnúť (ideálne na noc). Ak chcete, aby panna cotta stuhla v pohári šikmo, pri nalievaní musíme mať poháriky o niečo opreté a takto šikmo ich treba uložiť aj do chladničky.
- Jahodový preliv
- Želatínu zmiešame s 3 lyžicami vody a necháme chvíľku nabobtnať.
- Pár jahôd si necháme na ozdobu, zvyšok rozmixujeme a zahrievame až tesne pod pod varu. Odstavíme a dobre vmiešame želatínu.
- Vylejeme na vychladenú panna cottu a dáme do chladničky ešte aspoň na 2 hodiny.
- Dokončenie
- Odložené jahody nakrájame na drobné kocky.
- Hotovú panna cottu posypeme jahodami (ja som pridala na okrasu aj lyofilizované maliny) a dozdobíme lístkami mäty.