Druhý detský recept na blogu musia rozhodne zabrať títo domáci Brumíkovia. 🙂 Po jablkovo-mrkvových muffinách je to najčastejší “koláč”, ktorý pečiem pre Zuzanku. A rozhodne nie iba pre ňu, sú takí dobrí, že ich ujedám tiež. 😀
Zdraví domáci Brumíkovia
Chod: Raňajky/Desiata/DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: JednoduchéPočet porcií
6
Čas prípravy
10
minútDoba pečenia
20
minútZdravých domácich Brumíkov pre deti upečiete jednoducho aj doma a zaberie vám to pol hodinku aj s pečením. A pochutnáte si aj vy, takí sú dobrí. 🙂
Suroviny
120 g hladkej špaldovej múky
30 g zmäknutého masla
50 g kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
trochu medu/javorového sirupu/cukru (pre deti do 1 roka vynecháme)
1 rozmačkaný/rozmixovaný banán
2 vajcia
trochu kakaa (pre deti do 1 roku karob)
1/2 lyžičky prášku do pečiva
Postup
- Trúbu si predhrejeme na 180°C.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme maslo, smotanu/jogurt, sladidlo, banán a vajcia a všetko spolu vyšľaháme.
- Asi 1/3 cesta odoberieme a primiešame k nemu kakao.
- Formu na Brumíkov vymastíme trochou masla a plníme svetlým aj tmavým cestom. Môžete sa s tým pohrať a tmavou naplniť iba labky, ušká…
- Pečieme asi 20 minút. Každá trúba pečie inak, tak kontrolujeme. Či už sú Brumíkovia upečení zistíme tak, že skúsime zapichnúť špajdlu do stredu a ak je po vytiahnutí suchá a nie je na nej cesto, máme hotovo.
Poznámky
- Recept mám z Instagramu fit.zdraverecepty. 🙂