Dlho tu už nepribudol recept na muffiny, tak to musím rýchlo napraviť a pridať sem recept na tieto výborné banánové muffiny zo špaldovej múky s nasekanými pekanovými orechmi a kúskami čokolády. Muffiny sú vďaka banánom a jogurtu krásne mäkučké a vláčne a do hodinky ich máte upečené aj zjedené. 🙂
Do muffín idú prezreté mäkké banány, takže ak sa u vás doma také “ocitli” alebo ste na ne narazili v zľave v obchode, je skvelé, že miesto toho, aby sa vyhodili, z nich môžete upiecť takúto dobrotu (ak ich máte viac ako na muffiny, skúste tento Banánový chlebík s malinami a čokoládou, ktorý je tiež úžasný).
Oproti pôvodnému receptu som uberala cukor a tak muffiny nie sú moc sladké, podľa mňa tak akorát. Ak máte ale radi sladšie, kľudne si cukru pridajte. 😉
Špaldové muffiny s banánom, kúskami čokolády a pekanovými orechmi
Chod: Raňajky/DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché12
20
minút25
minútMäkučké banánové muffiny zo špaldovej múky s nasekanými pekanovými orechmi a kúskami čokolády, ktoré máte do hodinky hotové aj zjedené. 🙂
Suroviny
174 g celozrnnej špaldovej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
1/2 lyžičky jedlej sódy
štipka soli
120 g trstinového cukru + na posypanie
2 veľké vajcia
3 veľmi zrelé banány
150 g bieleho jogurtu
150 g horkej čokolády
100 g pekanových orechov
Postup
- Trúbu predhrejeme na 180°C.
- Formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva, sódou a soľou.
- V zvlášť mise vyšľaháme elektrickým šľahačom vajcia s cukrom do svetlej peny.
- Banány rozmixujeme (alebo roztlačíme) a čokoládu aj pekanové orechy nasekáme nadrobno.
- Do vaječnej zmesy vareškou vmiešame banánové pyré, jogurt a nasekanú čokoládu a orechy. Nakoniec preosejeme múčnu zmes a jemne vareškou premiešame.
- Košíčky na muffiny naplníme až povrch cestom a jemne posypeme trstinovým cukrom.
- Pečieme asi 25 minút dozlatova. Či už sú muffiny upečené zistíme tak, že skúsime zapichnúť špajdlu do stredu a ak je po vytiahnutí suchá a nie je na nej cesto, máme hotovo.
- Muffiny necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť! 🙂
Poznámky
- Recept je z blogu Kitchenette.