Tento nutellový cheesecake zvládne aj začiatočník, je nepečený a hotový za pol hodinu! K tomu pridáme 4 hodiny v chladničke a perfektný dezert, ktorý bude mať zaručene úspech u každej návštevy, je na stole. My sme si ho zamilovali. 🙂
Pôvodný recept je podľa Nigelly Lawson, ja som ho trochu odľahčila tak, že som časť krémového syra vymenila za tvaroh a úplne zrušila cukor. Sladký je dosť vďaka Nutelle, ak ale máte radi skutočne veľmi sladké dezerty, tak si do krému trošku práškového cukru prisypať môžte. 🙂
Úžasný nepečený cheesecake s Nutellou
Chod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché10
20
minútTento nutellový cheesecake zvládne aj začiatočník, je nepečený a hotový za pol hodinu! K tomu pridáme 4 hodiny v chladničke a perfektný dezert, ktorý bude mať zaručene úspech u každej návštevy, je na stole.
Suroviny
250 g Digestives sušienok (alebo obľúbených maslových sušienok)
75 g zmäknutého masla
350 g Nutelly
100 g nasekaných lieskových orechov
400 g krémového syra (napr. Philadelphia, Lučina, Palouček…)
100 g jemného tvarohu (v kelímku)
Postup
- V mixéri rozmixujeme sušienky, pridáme maslo a polievkovú lyžicu Nutelly a všetko spolu dobre premixujeme. Nakoniec pridáme 25 g nasekaných lieskovcov a ešte raz dobre premixujeme.
- Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 23 cm a dáme do chladničky.
- Krémový syr, tvaroh a zvyšnú Nutellu krátko na nízkych otáčkach premixujeme.
- Krém vylejeme na sušienkový základ a posypeme zvyšnými nasekanými lieskovcami. A to je všetko. 🙂 Dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky.
- Cheesecake podávame dobre vychladený, nie je tam žiadna želatína ani stužovač, tak vychladený drží najlepšie tvar.