Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou

Cheesecake, Käsekuchen, Sernik, Tvarožník…každá krajina má svoju verziu, ale všetky majú spoločný tenký maslový korpus a bohatú krémovú náplň. A všetky sú úžasné! 🙂


Receptov na cheesecake som už skúšala veľa a pri každom mám pocit, že ten je najlepší, ešte lepší ako ten minulý najlepší. 😀 Kombinácia kvalitných surovín a trpezlivého pomalého pečenia zaručia dokonalý chuťový zážitok a ja tak asi nie som schopná vybrať ten NAJ.


Dnes sa s vami chcem podeliť o recept na ten posledný najlepší, cheesecake s malinami a bielou čokoládou. Je tak strašne dobrý, že ho asi spravím tento týždeň ešte raz. 😀 Na blogu už je recept na Cheesecake jednohubky, ktoré sú skvelé, ale pokiaľ preferujete poriadny kus cheesecaku na tanieri, určite vyskúšajte tento. 😉

Cheesecake s malinami a bielou čokoládou

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché
Servings

10

servings
Prep time

1

hodina 
Cooking time

1

hodina 

15

minút

Podľa tohto receptu sa vám cheesecake určite podarí. Krehký maslový korpus, krémová náplň z ricotty a čerstvého syra a svieže maliny tvoria dokonalý chuťový zážitok!

Suroviny

  • Korpus
  • 125 g maslových sušienok

  • 55 g mletých mandlí

  • 45 g masla

  • Smotanová vrstva
  • 375 g ricotty

  • 375 g čerstvého syra (Lučina, Philadelphia…)

  • 210 g krupicového cukru

  • 3 vajcia

  • 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry

  • 1 lyžička vanilkového extraktu (o tom, ako vybrať dobrú vanilku, si môžete prečítať v recepte na tartaletky s vanilkovým krémom a ovocím)

  • 150 g bielej čokolády

  • 200 g malín (čerstvých alebo mrazených)

  • Na dokončenie
  • 150 g kyslej smotany

  • 200 g čerstvých malín

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  • Trúbu predhrejeme na 140°C.
  • Sušienky rozmixujeme a zmiešame ich s mletými mandľami. Prilejeme rozpustené maslo a dobre zmiešame.
  • Tortovú formu s priemerom 22 cm vystelieme papierom na pečenie a na dno utlačíme sušienkový korpus. Dáme na chvíľu do chladničky.Červená tortová forma vystlaná papierom na pečenie na dne utlačená vrstva sušienok s maslom na cheesecake korpu na mramorovom povrchu
  • Ricottu s čerstvým syrom vymiešame mixérom krátko a na nízkych otáčkach.
  • Kryštálový cukor si v kuchynskom robote trochu pomelieme, aby bol jemnejší. Pomletý cukor prisypeme k ricotte, pridáme vajcia, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a všetko dobre zmiešame.
  • Bielu čokoládu nasekáme nadrobno. Môžete ju pomlieť aj v kuchynskom robote.
  • Čokoládu a maliny opatrne vmiešame do krému a vylejeme ho na korpus.Biela misa s krémom na cheesecake rozdrobenou bielou čokoládou a malinami
  • Pečieme asi 75 minút. Upečený cheesecake má pevné okraje, ale stred je ešte trochu roztrasený (ako želatína). Nebojte sa, keď vychladne, bude pevne držať. Cheesecake necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dáme ešte na noc do chladničky.
  • Vychladený cheesecake potrieme tenkou vrstvou kyslej smotany a navrch naukladáme maliny. Cheesecake na bielom servírovacom podnose so šedou stužkou navrchu dokola naukladané maliny v pozadí maliny na kuchynskej utierke a doska na krájanie s nožom
  • Jemne posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Cheesecake na bielom servírovacom podnose so šedou stužkou navrchu dokola naukladané maliny posypané práškovým cukrom na drevenom stole obsypané malinami

Poznámky