Cheesecake jednohubky

Cheesecake je skvelý dezert. Sladký sušienkový korpus a bohatá vrstva krémovej náplne. A to nevravím o tom, koľko druhov existuje. Môžete robiť každý týždeň iný cheesecake a stále budú príchute, ktoré ste ešte neochutnali. 🙂


Ja cheesecake pečiem niekoľkokrát za rok, mojimi favoritmi sú zatiaľ pistáciový a čučoriedkový, ale ako vravím, ešte je toľko druhov, čo som neochutnala! Veľmi rada pripravujem cheesecake aj pre návštevu, ešte som nestretla človeka, ktorý by cheesecake nemal rád. Problém nastáva, keď chcem pohostenie len položiť na stôl, či ako súčasť sweet baru, a nechať hostí, nech sa ponúkajú sami. Vtedy sa perfektne hodia tieto cheesecake jednohubky.


Recept mám z cukrárskej biblie Pâtisserie od Christophe Feldera. Tento cheesecake vo francúzskej verzii je krásne krémový, voní maslom a pekne drží tvar, preto je ideálny na jednohubky. Do korpusu idú výnimočne slané keksíky, nebojte sa toho a skúste ich použiť. Jemná slanosť sa krásne dopĺňa s chuťou krémového syra a masla. Je to taká mňamka, že by ste možno mali urobiť dvojnásobnú dávku. Jednu pre hostí a jednu pre vás. 😉

Cheesecake jednohubky

Recept od Víkendová cukrárkaChod: DezertKuchyňa FrancúzskaNáročnosť: Jednoduché
Servings

20

servings
Prep time

1

hodina 
Cooking time

30

minút

Skvelé jednohubky na vašu oslavu. Kombinácia sladkého sušienkového korpusu a krémovej náplne dostane každého.

Suroviny

  • Korpus
  • 100 g slaných krekrov (napr. TUC)

  • 75 g zmäknutého masla

  • 50 g krupicového cukru

  • 25 g hladkej múky

  • 1 lyžička vody

  • Náplň
  • 320 g krémového syra (napr. Lučina, Philadephia, Palouček…)

  • 160 g zmäknutého masla

  • 140 g krupicového cukru

  • 4 vajcia

  • Poleva
  • 80 g krémového syra

  • 1 lyžica krupicového cukru

  • 1 vanilkový struk alebo pár kvapiek vanilkového extraktu

  • 150 ml smotany na šľahanie

  • 20 g práškového cukru

  • ovocie na dozdobenie

Postup

  • Korpus
  • Trúbu predhrejeme na 180°C. Dno aj boky formy na pečenie s rozmermi 23 x 16 cm si vystelieme papierom na pečenie.
  • Všetky suroviny na korpus spolu rozmixujeme a dobre ich vtlačíme na dno formy. Dnom pohára poriadne popritláčame.
  • Náplň
  • Krémový syr dobre vymiešame s maslom, cukrom a vajíčkami. Náplň nalejeme na utlačený sušienkový korpus a pečieme asi 30 minút, každá trúba pečie inak, tak kontrolujeme, kým nebude povrch svetlohnedý. Vypneme trúbu, do dvierok vložíme varechu, aby držali pootvorené a necháme ešte 20 minút cheesecake v trúbe. Potom ho vytiahneme von a necháme úplne vychladnúť.
  • Poleva
  • Krémový syr dobre vymiešame s krupicovým cukrom. Zvlášť si vyšľaháme smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a niekoľkými kvapkami vanilkového extraktu. Ak používame vanilkový struk, rozrežeme ho na polovicu a semienka nožom vyškriabeme do smotany.
  • Dávame pozor, aby sme šľahačku neprešľahali. Asi po dvoch minútach by mala byť hotová. Keď sa nám bude zdať, že už je vyšľahaná, hneď vypneme mixér. Tretinu šľahačky dobre vmiešame do krémového syra a nakonec jemne primiešame aj zvyšok šľahačky.
  • Vychladnutý cheesecake potrieme polevou a dáme ho na pár hodín (ideálne na noc) do chladničky. Nakoniec cheesecake nakrájame na kocky asi 3 x 3 cm a dozdobíme ovocím. Osem kúskov cheesecake kociek na striebornom podnose s jahodami na vrchu.

Summary
recipe image
Recipe Name
Cheesecake jednohubky
Author Name
Published On

Pridať komentár