Lanýže len zo štyroch surovín, ktorých príprava Vám zaberie minimum času, pričom výsledok je dokonalý! Dezert ku kávičke, či krásny jedlý darček 🎁, túto dobrotu treba skúsiť. 😉
Kokosové lanýže z bielej čokolády
Chod: DezertNáročnosť: JednoduchéPočet porcí
20
porcíČas prípravy
45
minútSuroviny
100 g smotany na šľahanie
200 g bielej čokolády
175 g strúhaného kokosu
štipka soli
Postup
- Smotanu pomaly zahrievame na strednom plameni k bodu varu. Hneď odstavíme a pridáme nasekanú čokoládu.
- Necháme minútu postáť a potom miešame cukrárskou stierkou alebo varechou, až kým sa čokoláda rozpustí.
- Vmiešame 100 g kokosu a štipku soli. Zvyšný kokos si necháme na obaľovanie.
- Zakryté dáme na noc do chladničky. Na druhý deň pomocou lyžičky tvarujeme guľôčky, ktoré obaľujeme v kokose. Dáme ešte na hodinku do chladničky a máme hotovo.