Marcipán, to sú mandle a cukor. Je sladký, slávnostný a úžasný. Tento je dochutený kvalitným rumom a vytvarovaný do zlatých malých hríbikov. Vypadajú ako detský dezert, ale deťom ich radšej nedávajte, sú skutočne dosť rumové. 😀
Marcipánové hríbiky s rumom
Chod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: JednoduchéPočet porcí
20
porcíČas prípravy
30
minútSuroviny
200 g mandlí
200 g práškového cukru
0,4 dcl rumu
1 lyžica kakaa
Postup
- Mandle prelejeme vriacou vodou a necháme asi 10 minút postáť. Potom mandle ošúpeme a necháme uschnúť na utierke. Ak máte blanšírované mandle, tento krok preskočíte.
- Mandle najmeno pomelieme, prisypeme cukor a všetko spolu premixujeme. Prilejeme rum a všetko spolu mixujeme, kým sa začne tvoriť lepivá hmota, ktorá sa bude dať tvarovať.
- Do polovice vmiešame kakao.
- Tvarujeme hríbiky, z bieleho marcipánu nožičky a z kakaového klobúčik. Mierne na seba pritlačíme. Ak by sa vám zdalo, že nožička a klobúčik spolu dobre nedržia, môžte ich zlepiť bielkom.
- Necháme cez noc zaschnúť v chladničke.