Jeseň, to sú dezerty plné jabĺk, gaštanov, orechov a tekvice. Jesenné pečenie mám najradšej, vonku už je chladno a je skvelé uvariť si čaj, pustiť dobrú hudbu a v kuchyni upiecť nejaký koláčik, ktorý zahreje na tele aj na duši. 🙂
Na blogu sa už objavilo množstvo jesenných dezertov, tak som urobila výber najlepších. Jediné, čo mi tu ešte chýba, je nejaký tekvicový dezert, napr. cheesecake, ale mám to v pláne napraviť a keď mi materské povinnosti dovolia, čoskoro sa objaví na blogu. 🙂
A teraz už tie sľúbené dobroty:
Výborné škoricové slimáky s jablkami
Mäkučké slimáky (osie hniezda) so škoricou a jablkami sú symbol jesene. Rozvoňajú celý dom a so šálkou čaju sú dokonalými raňajkami či pohostením.
Sypaný jablčník
Jednoduchší postup si už ani neviem predstaviť! Tento úžasný jablkový koláč si zamilujete, pretože chutí vážne skvele a zvládne ho upiecť úplne každý.
Gaštanovo-čokoládová pena
Lahodná kombinácia našľahaného gaštanového pyré, horkej čokolády a rumu.
Kávovo-gaštanové brownies s lieskovými orechmi
Perfektné brownies s vláčnym čokoládovým stredom, potreté gaštanovým pyré a poliate čokoládou chutí ako z luxusnej francúzskej cukrárne.
Ľahký gaštanový cheesecake s jogurtom
Vynikajúci gaštanový cheesecake je najlepší jesenný dezert! Vôbec nie je presladený a vďaka jogurtu je krásne ľahký. Ak máte radi gaštanové pyré, tento cheesecake si zamilujete.
Kávové zrná s gaštanovým pyré
Nezvyčajný recept na nepečené kávové zrná bez múky. Kombinácia gaštanového pyré a kávy chutí luxusne a pritom príprava trvá len 15 minút.
Jesenný tekvicový koláč
Čo môže byť viac jesenné ako tekvicový koláč. Kombinácia chrumkavého sušienkového korpusu a lahodného tekvicového krému tvoria dokonalý hygge dezert na chladné jesenné dni.