Granola (pečené müsli) je moje obľúbené raňajkové jedlo, ale keď sa pozriem na zloženie tej kupovanej, úplne ma to odradí. Predražená krabička plná cukru a konzervantov, kde pri troche šťastia narazíte na orech alebo sušené ovocie, ma skutočne moc neláka. Pritom upiecť si domácu granolu je úplne jednoduché, lacné a výsledok sa nedá s tou kupovanou ani porovnávať!
Táto čokoládová je moja srdcovka. Na blogu už je recept na škoricovo-pomarančovú granolu, ktorá je tiež výborná. Pokiaľ nie ste zrovna čokoholici, možno bude skôr tá pre vás tá pravá, ale môžete sami skúšať nové kombinácie, pridať, čo vám chutí a tak si upiecť vlastnú granolu na mieru. 🙂
Domáca čokoládová granola
Chod: RaňajkyKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché5
10
minút25
minútDomáca granola lepšia ako z obchodu! A pritom pripraviť si ju doma je úplná hračka! Viete presne, čo do nej dávate a môžete skúšať rôzne kombinácie podľa chuti. Ja mám najradšej túto čokoládovú, úžasne voní, výborne chutí a v kombinácii s jogurtom a ovocím tvorí ideálne zdravé raňajky.
Suroviny
2 hrnčeky ovsených vločiek
1 hrnček ľubovoľných orechov
2 lyžice kakaa
60 g rozpusteného masla
1 dcl medu/javorového sirupu
hrsť sušených hrozienok
štipka soli
nasekaná čokoláda
Postup
- Trúbu predhrejeme na 160°C. Plech si vystelieme papierom na pečenie.
- Orechy nasekáme a zmiešame s vločkami, kakaom, maslom, medom, hrozienkami a štipkou soli.
- V tenkej vrstve rozložíme na plech a pečieme asi 25 minút. Asi v polovici pečenia granolu jemne premiešame.
- Upečenú granolu necháme vychladnúť na plechu. Po vychladnutí primiešame nasekanú čokoládu. Skladujeme v uzatvorenej nádobe.
Poznámky
- Receptík je z blogu The Story of a Cake.