Cheesecake sa už aj u nás udomácnil a nájdete ho skoro v každej kaviarni, dokonca ho už mnohí skúšali aspoň raz doma upiecť. Niet sa čomu čudovať, krehký sušienkový korpus a bohatá vrstva krémovej náplne tvoria dokonalý dezert, ktorý pritom vôbec nie je náročný na prípravu.
O mojej láske k cheesecake-om svedčí aj to, že na blogu už nejaké recepty na cheesecake sú a aj tak sem pridávam ďalší. Všetky tri sú ale dosť odlišné, či už surovinami, chuťou i vzhľadom. Po lahodných Cheesecake jednohubkách a luxusnom Cheesecake-u s malinami a bielou čokoládou mám pre vás niečo trochu viac jesenné, s jemnou škoricovou vôňou, karamelovou sušienkou a výbornou lekvárovou plnkou.
Cheesecake vo forme muffín je dokonca ešte praktickejší, pretože nemusíte nič krájať, odhadovať, či je cheesecake dostatočne upečený aj v strede a odpadá vám aj drtenie sušienok, pretože na dno každej muffiny ide jedna celá sušienka. Myslím, že viac argumentov netreba a tak už sľúbený recept…
Mini cheesecake muffiny s lekvárom a škoricou
Chod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché10
servings40
minút25
minútĽahké tvarohové cheesecake muffiny s trochou škorice a slivkovým lekvárom krásne vypadajú, sú výborné a ich príprava je úplne jednoduchá!
Suroviny
350 g jemného tvarohu v kocke
150 g kyslej smotany
100 g krupicového cukru
štipka škorice
2 vajcia
Lotus sušienky (alebo akékoľvek iné sušienky na dno košíčkov)
3 lyžice lekváru
rum a škorica na dochutenie lekváru
Postup
- Všetky suroviny si vytiahneme z chladničky a necháme ich zohriať na izbovú teplotu. Trúbu predhrejeme na 160°C.
- Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a na dno každého košíčku dáme sušienku.
- Lekvár zmiešame s trochou rumu a škorice. Mal by byť trochu redší.
- Tvaroh a kyslú smotanu krátko premiešame elektrickým mixérom na nízkych otáčkach, pridáme cukor, škoricu a ešte chvíľku prešľaháme.
- Po jednom pridáme vajcia a každé dobre vmiešame do tvarohovej zmesi.
- Tvaroh rozdelíme do košíčkov, do stredu každého dáme lyžičku lekváru a špajdlou jemne premiešame.
- Dáme piecť asi na 25-30 minút. Po vytiahnutí necháme vychladnúť vo forme a potom ešte na noc v chladničke. Dobrú chuť.
Poznámky
- Recept mám z blogu skvelej Míšy.