Jedli ste už niekedy pravé brownies? Také, ktoré má navrchu chrumkavú kôrku, no v strede je vláčne a plné čokolády? Receptov na brownies je hrozne moc, ale skutočne najlepší, aký som kedy vyskúšala je tento zo skvelého blogu Chez Lucie.
Brownies môžete podávať len tak samotné, s kávou je to pre mňa najlepšia kombinácia na svete. 🙂 Alebo pridajte zmrzlinu a čerstvé jahody a máte dokonalý slávnostný dezert. A najlepšie je, že ho vykúzlite za chvíľku a zo surovín, ktoré pravdepodobne máte doma a nemusíte ani ísť do obchodu. Tak čo, už som vás presvedčila? 🙂
Najlepšie brownies
Chod: DezertKuchyňa AmerickáNáročnosť: Jednoduché9
servings30
minút30
minútNajlepšie brownies, aké ste kedy jedli! Navrchu chrumkavé, no v strede vláčne a plné čokolády.
Suroviny
150 g čokolády (min. 60% kakaa, ak použijete čokoládu, ktorá má menej % kakaa, uberte z cukru, inak bude brownies príliš sladké)
120 g masla
2 lyžice holandského kakaa
200 g krupicového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
3 veľké vajcia (alebo 4 malé)
100 g hladkej múky
štipka soli
100 g kvalitnej horkej čokolády nasekanej na drobné kúsky
Postup
- Trúbu si predhrejeme na 180°C a formu s rozmerom 20 x 20 cm vystelieme papierom na pečenie.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme 150 g čokolády s maslom, premiešame nech sa nám pekne spoja a odstavíme. Do čokolády primiešame kakao, cukor a vanilkový extrakt a postupne po jednom vmiešame vajíčka. Je dôležité, aby sme každé vajce naskôr dobre vmiešali, až potom pridáme ďalšie.
- Nakoniec prisypeme múku, soľ a nasekanú čokoládu a všetko dobre premiešame.
- Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 30 minút. Pri konci kontrolujeme, každá trúba pečie trochu inak a nechceme brownies vysušiť, môže tiež ale potrebovať pár minút navyše. Ja to vždy odhadnem podľa toho, že na vrchu sa už vytvorí chrumkavá kôrka, ktorá miestami popraská. Je správne, keď je stred mokrý a nemusíte sa báť, že je brownies nedopečené. Vláčny mokrý stred je na brownies najlepší.
- Prichádza najťažšia časť receptu a tou je vydržať a nechať brownies vychladnúť. 🙂
Brownie sa podaril a chutí výborne! Ďakujem veľmi za recept. ❤️
Ďakujem za krásnu spätnú väzbu, to je najlepšia odmena. 🙂
Ingrediencie treba len klasicky vmiesavat alebo mixovat s mixerom? Dakujem za odpoved
Klasicky varechou alebo cukrárskou stierkou vmiešavať. Držím palce, nech sa podarí. 🙂
A aku nasekat cokoladu? Tmavu alebo mliecnu?
Určite tmavú. Ďakujem za otázku, upresním to v zozname surovín.
Dobrý deň, rada by som sa opýtala… Čokoládu po rozpustený mám nechať vychladnúť alebo ju môžem rovno zamiešať s ostatnými ingredienciami. Ďakujem za odpoved 🙂
Dobrý deň, môžete ju rovno zamiešať s ostatnými ingredienciami. Nemáte vôbec za čo, rada poradím. 🙂 Držím palce, nech sa brownies vydarí. 🙂
Ahoj, super recept, akurat neviem ci to nemam nedopecene…😁piekla som to pol hodiny ale ked som to po vychladnuti nakrajala tak je to velmi lepkave, neviem ci sa to dostatocne upieklo 🤔
Ahoj, ďakujem. 🙂 Hmm, to je na pečení brownies asi najťažšie, odhadnúť dobu pečenia. Správne brownies má mať mokrý čokoládový stred, ale nie úplne lepkavý. Každá trúba pečie inak, doma ho pečiem 30 minút, u rodičov v trúbe je po 30 minútach už vysušený, treba to asi len skúšať, než si človek nájde tú ideálnu dobu pečenia, ktorú jeho trúba potrebuje. U mňa to boli asi 3 pokusy, najskôr nedopečené, potom vysušené a do tretice na 30 minút ideálne. 🙂
Tak veru, potom som to este strčila do rúry a bolo to fajn ☺️🤤 Ináč veľmi pekný blog 😉👍🏻
Ďakujem krásne. 🙂
Tak som tento recept dnes vyskúšala, dala som len 180g cukru, no bolo to neskutočne sladké. :/ Ale textúra je mňam, také vláčne som snáď ešte nikdy nemala 🥰
Tak som rada, že textúra sa páči a chutí. 🙂 A čo sa týka toho cukru…verím, že niekomu to môže prísť príliš sladké, sama sa snažím v receptoch uberať množstvo cukru, niekedy až na polovicu. Brownies som nechala originál, nechcela som na recepte nič meniť, ale ubrať cukor mu isto neuškodí. 🙂 Je to strašne individuálne, niektorí ľudia vyslovene musia mať dezert veeľmi sladký, niektorí zase potom necítia nič iné, len aké to bolo strašne sladké. 😀
Urcite mnozstvo pridaneho cukru upravte podla mnozstva kakaa v cokolade. Viac kakaa v cokolade bude chciet 200g cukru a u menej percentnej cokolady, cukor uberte
To je výborná pripomienka, ďakujem. Doplním do receptu.
Ahoj pečiem browniees po prvý krát a chcela som sa spýtať či pečiete na teplovzdušnéj funkcií dakujem🙂
Ahoj. Nie, bojím sa, že by sa to rýchlo vysušilo. Držím palce, nech sa podarí. 😉
Dobrý večer, urobila som brownies podľa vášho receptu a vyzerá, že sa podaril. Cukru som dala skoro o polovicu menej, čokoláda mala menej percent a bola teda sladšia. Ďakujem veľmi za recept a za krásny blog. Veľmi sa mi páči. P.S. Brownies je určený na zajtrajšiu grilovačku s kolegami, každý rok sa totiž čaká, aký zákusok donesiem ja. 🙂
Dobrý deň, ďakujem za krásny komentár, veľmi ma potešil. Takáto spätná väzba je pre mňa najlepšia odmena. 🙂 A ešte viac ďakujem za prejavenú dôveru, keď človek nesie zákusok na takú udalosť, akou je grilovačka s kolegami, je veľmi dôležité, aby sa podaril. 🙂 Dúfam, že obdržíte s brownies len samú chválu a prajem peknú grilovačku. 🙂
Ahoj…recept som skusila cca pred 2 tyzdnami a tento vikend ho budem pre velky uspech robit opat..syn si ho vybral na meniny 😍…dakujeme
Ahoj, neviem, ako sa mi to stalo, ale teraz (po roku 🙁 ) som si všimla, že som neodpovedala na komentár. Ďakujem veľmi pekne za spätnú väzbu a krásny komentár, aj teraz ma veľmi potešil. 🙂
Ďakujem veĺmi pekne za recept. Práve sa pečie a krásne vonia. Dúfam ,že sa podarí. 👌👋 Prajem pekný deň.
Ja ďakujem za krásny komentár. 🙂 Dúfam, že chutilo.
Aj Vám pekný deň prajem. 🙂
Naozaj najlepsi recept na brownies aký som jedla. Pre veľký úspech som ho robila už niekoľko krát a na jednej akcii tak chutil, že som posúvala recept kamoškám. Naozaj odporúčam. Jednoduchý a rýchly ❤️
P.S: mala som menej % čokoládu, tak som ubrala cukru a bol akurát.
Dobrý deň, ďakujem za krásny komentár, vždy ma veľmi poteší, keď je niekto s receptom tak spokojný. 🙂
Skúšala som ho a bol mastný a rozsypal sa mi, viete mi poradiť čo som urobila zle
Dobrý deň, to ma mrzí. Je možné, že brownies nebolo dostatočne upečené. To je na príprave brownies najťažšie, odhadnúť čas pečenia. Každá rúra pečie inak a tiež mi chvíľu trvalo, než som vychytala ten správny čas.
mastery zvykne byz ked sa pouzije menej kvalitna cokolada napr.cokolada na varenie ,tie obsahuju pridane tuky
Dnes peciem po 1x..este pockat 20 minut ktm sa dopecie 😀😀
Dúfam, že chutilo 🙂
Robila som podľa vášho receptu,neviem kde sa stala chyba,vrch som nemala chrumkavy a ani stred vlacny
Dobrý deň, mrzí ma, že sa Vám recept nepodaril podľa predstáv. Na brownies je najťažšie správne pečenie. Či sa to podarí, závisí od mnohých vecí, veľkosti formy na pečenie, rúry, správneho načasovania…
Dobrý deň, na aký veľký plech to je?
Dobrý deň, 20 x 20 cm.