Cheesecake, Käsekuchen, Sernik, Tvarožník…každá krajina má svoju verziu, ale všetky majú spoločný tenký maslový korpus a bohatú krémovú náplň. A všetky sú úžasné! 🙂
Receptov na cheesecake som už skúšala veľa a pri každom mám pocit, že ten je najlepší, ešte lepší ako ten minulý najlepší. 😀 Kombinácia kvalitných surovín a trpezlivého pomalého pečenia zaručia dokonalý chuťový zážitok a ja tak asi nie som schopná vybrať ten NAJ.
Dnes sa s vami chcem podeliť o recept na ten posledný najlepší, cheesecake s malinami a bielou čokoládou. Je tak strašne dobrý, že ho asi spravím tento týždeň ešte raz. 😀 Na blogu už je recept na Cheesecake jednohubky, ktoré sú skvelé, ale pokiaľ preferujete poriadny kus cheesecaku na tanieri, určite vyskúšajte tento. 😉
Cheesecake s malinami a bielou čokoládou
Chod: DezertKuchyňa Celý svetNáročnosť: Jednoduché10
servings1
hodina1
hodina15
minútPodľa tohto receptu sa vám cheesecake určite podarí. Krehký maslový korpus, krémová náplň z ricotty a čerstvého syra a svieže maliny tvoria dokonalý chuťový zážitok!
Suroviny
- Korpus
125 g maslových sušienok
55 g mletých mandlí
45 g masla
- Smotanová vrstva
375 g ricotty
375 g čerstvého syra (Lučina, Philadelphia…)
210 g krupicového cukru
3 vajcia
1 lyžica strúhanej citrónovej kôry
1 lyžička vanilkového extraktu (o tom, ako vybrať dobrú vanilku, si môžete prečítať v recepte na tartaletky s vanilkovým krémom a ovocím)
150 g bielej čokolády
200 g malín (čerstvých alebo mrazených)
- Na dokončenie
150 g kyslej smotany
200 g čerstvých malín
práškový cukor na posypanie
Postup
- Trúbu predhrejeme na 140°C.
- Sušienky rozmixujeme a zmiešame ich s mletými mandľami. Prilejeme rozpustené maslo a dobre zmiešame.
- Tortovú formu s priemerom 22 cm vystelieme papierom na pečenie a na dno utlačíme sušienkový korpus. Dáme na chvíľu do chladničky.
- Ricottu s čerstvým syrom vymiešame mixérom krátko a na nízkych otáčkach.
- Kryštálový cukor si v kuchynskom robote trochu pomelieme, aby bol jemnejší. Pomletý cukor prisypeme k ricotte, pridáme vajcia, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a všetko dobre zmiešame.
- Bielu čokoládu nasekáme nadrobno. Môžete ju pomlieť aj v kuchynskom robote.
- Čokoládu a maliny opatrne vmiešame do krému a vylejeme ho na korpus.
- Pečieme asi 75 minút. Upečený cheesecake má pevné okraje, ale stred je ešte trochu roztrasený (ako želatína). Nebojte sa, keď vychladne, bude pevne držať. Cheesecake necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dáme ešte na noc do chladničky.
- Vychladený cheesecake potrieme tenkou vrstvou kyslej smotany a navrch naukladáme maliny.
- Jemne posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Poznámky
- Recept je z knihy z Edice Apetit – Koláče.