Konečne je vonku teplo! Tento rok to tomu slniečku a teplým dňom veru dlho trvalo, ale vypadá to, že sme sa konečne dočkali. Dúfam, že už sa neplánuje ochladiť aspoň najbližšie 4 mesiace, schovávam totiž všetky huňaté teplé veci do skrine a vyťahujem milované letné šaty! 🙂
Rovnako ako sezónne oblečenie meníme aj dezerty na svieže, ovocné, smotanové a hlavne ZMRZLINU! Keď som narazila na tento recept na skvelom blogu The Story of a Cake, hneď som vedela, že kombináciu talianskeho tiramisu a zmrzliny budem musieť hneď v prvých letných dňoch skúsiť. A tak som len mierne upravila množstvo surovín a výsledok je úžasná letná zmrzlina, pred ktorou sa tie z obchodu môžu schovať! 🙂
Výborná tiramisu zmrzlina
Chod: DezertKuchyňa TalianskaNáročnosť: Jednoduché10
servings30
minútRýchla domáca tiramisu zmrzlina s chuťou kávy a amaretta je ten najlepší letný dezert!
Suroviny
250 g mascarpone
250 g kyslej smotany
sladené kondenzované mlieko (podľa chuti, ja som dala asi 3/4 konzervy)
10 dlhých cukrárskych piškótov
1 hrnček silnej kávy
½ lyžice amaretta
kakao na posypanie
Postup
- Uvaríme silnú kávu, ktorú necháme vychladnúť a potom do nej vmiešame amaretto.
- Mascarpone a kyslú smotanu vyšľaháme krátko a na nízkych otáčkach a postupne vmiešame kondenzované mlieko. Do formy na chlebík vlejeme ½ smotanovej zmesi a naukladáme piškóty namočené v káve s amarettom.
- Zalejeme druhou ½ smotany. Nevadí, že piškóty vyplávajú na povrch, môžeme ich jemne povtláčať naspäť. Vrch zmrzliny posypeme kakaom.
- Formu obalíme potravinárskou fóliou a dáme aspoň na 4 hodiny do mrazničky. Pred podávaním zmrzlinu necháme trochu povoliť pri izbovej teplote a môžeme podávať posypanú čokoládovými hoblinkami.